Relax &Njut i Åre

Design, Bastu & Relax lounge

För att ge våra gäster en känsla av extra guldkant på sin vistelse erbjuder Hotel Åregården olika miljöer för rekreation. Unna dig en stund för att få tid att njuta och må bra i en anrik miljö som andas gamla traditioner och tidlös lyx i vårt vackra sällskapsrum. Om du hellre önskar en välförtjänt och värmande avkoppling kan vi rekommendera vår nyrenoverade och moderna bastuavdelning.

Malmstensrummet

Hotel Åregårdens sällskapsrum stoltserar både med originalmålningar från 1918 av bildkonstnären Paul Jonze och inredning från Carl Malmstens butik på Strandvägen. I dag skulle man kunna beskriva hans möbler med termer som ekologisk och social hållbarhet.
Carl Malmsten själv talade med tidens tunga mer om traditionens, hantverkets och nationens betydelse. Skansen och Nordiska museet var hans viktigaste källor till kunskap, hans Akropolis som han kallade dem. Men trots att hans möbler i mångt och mycket var en produkt av tidens tankar och ideal, har de en tidlös kvalitet som gör dem lika aktuella och älskade i dag.

Bastu, Relax & Gym

Efter en dag på fjället kan det behövas en stund av avslappning och rekreation. I vår
fina bastu och relax finns det utrymme att varva ned tillsammans, finna energi och tid
att njuta. Den gemensamma bastun med tillhörande relax ligger i hotellets nedre del
och renoverades under 2017.

Från och med vintern 2020 har bastuområdet fått sällskap av hotellets gym. Där ryms
både löpband, träningscykel, kabelmaskin och fria vikter för de gäster som gärna
tränar även på resande fot.